EL PVC I EL MEDI AMBIENT

Cap país del món ha prohibit l'ús del PVC. El PVC no altera el medi ambient, donat que és un material innocus i el seu eco balanç, comparat amb el d'altres materials com ara l'acer, l'alumini o la fusta, és molt positiu.

Els components integrants de l'eco balanç són: - La matèria primera necessària per fabricar el producte. - El consum d'energia. - La durabilitat del producte. - La possibilitat de reciclatge del mateix.

Matèria primera

La sal comuna (clorur sòdic) amb un 57% és la part més important en la composició del PVC i les seves existències són il·limitades. El segon component és l'etilè (producte de la indústria química igual que la benzina o l'asfalt).

A més a més, s'afegeixen quantitats insignificants dels anomenats additius que queden química o indissolublement subjectes a la molècula, pel que es qualifica al PVC com a innocus i inalterable. Aquests additius estan presents en molts productes petroquímics d'ús comú, sense que a ningú se li ocorri pensar en no utilitzar-los o demanar-ne la seva prohibició.

En resum: La matèria primera és reciclable i no malmet les reserves naturals, com la fusta.

Consum d'energia

El consum d'energia per produir PVC és 10 vegades menor que el necessari per produir alumini i 5 vegades menor que l'utilitzat per fabricar el vidre: Produir PVC és estalviar energia.

Durabilitat del producte

La durabilitat ni tan sols es posa en dubte, donat que fins i tot els enemics del PVC diuen que és indestructible. La durabilitat d'una finestra de PVC, per exemple, és de 30-50 anys. A Espanya existeixen finestres de PVC col·locades fa 25 anys que segueixen complint perfectament la seva funció.

Reciclatge

El reciclatge del PVC ha deixat de ser una utopia i s'ha convertit des de fa uns anys en una "realitat palpable".

Especialistes qualificats i representants de vàries institucions del nostre país, van visitar la fàbrica de reciclatge "VEKA Umwelttechnik" a Turingia (Alemanya) i van poder observar el procés de reciclatge de finestres completes, inclosos vidres, ferradures, juntes, etc.

Durant el procés, es trituren, molen i separen els diferents materials per ser reutilitzats i fabricar altres productes.

Últimament s'ha muntat una campanya difamatòria contra el PVC en la que s'han dit veritats a mitges i mentides completes. Si hi hagués dubtes sobre la seva toxicitat, els ministeris de sanitat dels països més avançats en la protecció del medi ambient fa molts anys que ho haurien prohibit. Un dels majors consumidors de PVC es precisament la indústria farmacològica. Les bosses de sang per transfusions, els tubs, els guants de quiròfan, els envasos per píndoles, etc... són productes de PVC en contacte constant amb el cos humà i que haguessin deixat de fabricar-se amb PVC si hi hagués alguna cosa de cert en tots aquests comentaris en contra d'aquest producte.

Malgrat tot, i encara que quedi demostrat amb aquests arguments que no existeix cap toxicitat per la utilització del PVC, se segueix atacant a aquest material.

Per què no prohibir la benzina, l'oli dels motors, les laques, els barnussos, els dissolvents i altres mil productes que són tòxics si els ingerim, i tot i això, els utilitzem a diari sense pensar amb la seva toxicitat?

Per què no prohibim tots els avanços tècnics i científics i ens dediquem únicament a la contemplació, a la procreació i a passejar?

Molt a pesar d'aquell grup de color verd, d'ecòlegs d'ofici (no ecologistes), el MOPTMA ens confirma per escrit a data 20 de novembre de 1995 que: "... que sota un punt de vista medi ambiental no existeix cap prohibició per la col·locació de finestres de PVC" (citat textualment).

Resumint

1. L'eco balanç del PVC és molt positiu.
2. Cap país del món ha prohibit el PVC.
3. Les campanyes actuals pretenen desacreditar un material que coneixen d'oïdes, servint a altres interessos.
4. El PVC és innocus i no tòxic.
5. El grup ecologista, promotor de la majoria de les campanyes, ha deixat de ser un grup ecològic per convertir-se amb una multinacional que ha de justificar, d'alguna manera el que guanyen els seus directors i el seu cos diplomàtic.

Per a més informació visitar: www.asoven.com

FINCER, SL · Av. Mil.lenari, 2 · 25200 Cervera (Lleida) · Tel./Fax: 973 53 30 41
comercial@fincer.com
Web dissenyada per assoft